9 причини, поради които мразите „другата жена“ повече от изневеряващия си съпруг

Когато в отношението или брака се появи „другата жена“, често основната мишена на гнева и презрението става тя, а не съпругът или партньорът, който изневерява. Защо е така? Нека разгледаме девет основни причини, поради които мнозина чувстват по-силна агресия към „другата жена“ отколкото към собствения изневеряващ партньор.

Пренасочване на гнева: Когато научите за изневерата, естествената реакция е да се чувствате измамени и предадени. Вместо да изразите гнева си към съпруга си, е по-лесно да го насочите към „другата жена“, тъй като тя е външна заплаха и лесна мишена.

Защита на собствената идентичност: Приемайки, че вашето достойнство е наранено от друг човек, можете да започнете да се сравнявате и подценявате. Омразата към „другата жена“ може да бъде начин да се защитите от тези усещания и да укрепите собственото си самооценка.

Символ на предателството: „Другата жена“ често става символ на болката, предателството и измамата. Лесно е да я обвиним и да я използваме като символ на всичко лошо в ситуацията.

Социални норми и очаквания: Обществото често обвинява „другата жена“ повече от изневеряващия мъж. Този двойни стандарти може да влияят на начина, по който виждаме и се отнасяме към нея.

Сляпа подкрепа: Може би считате, че съпругът ви е „измамен“ или „принуден“ от „другата жена“. Това е начин да избегнете да видите или приемете отговорността на партньора си за неговите действия.

Опит за контрол: Обвиняването на „другата жена“ може да бъде начин да се опитате да възстановите изгубения контрол в отношението си.

Маскиране на своите чувства: Гневът към „другата жена“ може да служи като димна завеса за други чувства като болка, загуба, тъга или страх.

Избягване на конфликт: Много по-лесно е да се изрази гняв към „другата жена“, отколкото да се сблъскате със съпруга си и да изразите чувствата си към него.

Страх от непознатото: „Другата жена“ е често мистериозен и неизвестен фактор. Страхът от непознатото може да усилва негативните чувства към нея.

Естествено е да изпитате ураган от емоции, когато научите за изневерата на съпруга си, но е важно да си дадете сметка за реалните причини за вашите чувства и да обработите гнева и болката по здравословен начин. Независимо от това, най-важното е да се грижите за себе си и да намирате подходящи начини да се справяте със ситуацията.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Най-четени

- Advertisment -