Фразите, които са по-силни от „Обичам те“

„Обичам те“ – фраза, която всеки иска да чуе поне веднъж в живота си. Тези думи могат да предизвикат радост, нежност, щастие, наслада, увереност в бъдещето.
На хората изглежда, че когато чуят тази заветна фраза, всичко ще бъде наред в живота им, отношенията ще отидат на едно по-сериозно ниво, а половинката ще бъде до вас непрекъснато, докато смъртта не ви раздели.

Въпреки това, защо любовта толкова често не ни носи нищо друго освен разочарование и тъга? Защо хората, които казват, че се обичат, в крайна сметка се разминават? Защо се разрушават браковете? Защо, когато слушате любовна песен, не чувствате щастие, а само тъга? Защо има толкова много разбити сърца? Как може човекът, на когото казахте тези свещени думи един ден, да ви стане чужд?

Не, това изобщо не е, защото любовта е лошо чувство. Тя е красива и винаги ще бъде такава. Просто фразата „обичам те“ вече е толкова често срещана, че никой не й вярва. Хората просто не приемат тези думи насериозно. Дали баналната фраза, която сега се съхранява в чернови на телефонни съобщения, може да изрази цялата дълбочина на чувствата и емоциите, които ви завладяват?

Повярвайте ми, има и други думи, които звучат много по-убедително и трогателно от обичайното „Обичам те“. Сигурна съм, че вашата сродна душа би искала да ги чуе. Побързайте да кажете тези думи на любимите си хора възможно най-бързо!

„Прощавам ти“
Прощавам ти за всичко лошо, което ми стори или ще ми сториш. За всички онези думи, които можеш да изречеш, без дори да мислиш. За всички грешки, големи и малки. Прощавам ти, когато най-малко го заслужаваш, защото в този момент ти е най-необходимо. Прощавам ти, защото искам винаги да ми прощаваш, защото никой не е перфектен.

„Жертвам се за теб“
Ще жертвам времето си за теб. Ще бъда с теб, когато не можеш да заспиш в полунощ. Ще ти държа ръката, когато се страхуваш. Ще изтрия сълзите ти, когато плачеш. Ще се радвам на всичките ти успехи, дори и най-малките. Ще се грижа за теб, ако изведнъж се разболееш. Ще бъда до теб, дори когато няма да има никой друг. Радвам се, че има човек, за когото си струва да се жертвам.

„Уважавам те“
Уважавам те за това кой си. Уважавам твоето мнение, идеи, принципи, мироглед. Възприемам те като човек със собствени мисли, желания, мечти и надежди. И ги уважавам.

„Ще те подкрепя“
Ще подкрепя всичките ти начинания. Ще ти помогна, когато имаш нужда. Винаги можеш да разчиташ на мен. Ще те вдигна, ако внезапно паднеш. Ще подкрепя всяко твое важно решение.

„Ще те защитя“
Ще те защитя от всичко и всички. Ще те спася от болката. Никога няма да те унижа. Няма да позволя на никого да те унижава или обижда. Аз ще бъда твоето убежище, където можеш да се скриеш от всякакви несгоди.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Най-четени

- Advertisment -