16 признака, които алармират за опасност у човека отсреща

Ако все още сте от доброто старо поколение, гледате живота през розови очила или просто сте прекалено наивни, ще ви разочароваме. Спрете да вярвате на всеки, защото хората не са добри. И най-близкият може да се окаже враг и да ви предаде във всеки един момент. Ето как да познаете опасността у човека отсреща и да вземете незабавни мерки.

1. Той не съжалява за нищо – никога не признава грешките си и никога не се извинява. Дори може да обвини вас за собствените си грешки, извъртайки по такъв начин нещата, че вие да излезете виновни.

2. Близките му ви казват да внимавате с него – какъв по-ясен знак от този. Щом най-близките му хора го определят като лош човек, нямате място около него.

3.Той е лъжец – никога не е искрен, винаги извърта нещата по изгоден за себе си начин. Той е изкусен манипулатор и накрая се оплита в собствените си измислици.

4.Създава дискомфорт около себе си – замислете се защо не се чувствате добре никога, когато този човек е около вас. Явно има причина, нали? Не пренебрегвайте интуицията си в такива моменти.

5.Стреми се да ви подведе – ако усетите, че някой се опитва да насочи думите и действията ви в противоположна на желаната от вас посока, то този човек няма добри намерения. Лошият човек ще се опита да направи всичко, за да постигне собствената си цел, превръщайки ви в своя марионетка.

6. Лошият човек се наслаждава на страданието на другите – макар и той да е бил нараняван преди, той не съчувства. Озлобен е и чуждото нещастие е нещо, което го зарежда, не го изтощава.

7.Той е злопаметен – някъде в мозъка си, той е съхранил всяка дума, която някога сте му казали и всяко действие, което сте направили спрямо него. По този начин, той може във всеки един момент да извади кос от ръкава си.

8.Никога не застава зад думите и действията си – той е напълно безотговорен човек, който не признава никакви граници. Без да се замисли, този човек хвърля вината върху околните. Дори да е причинил болка на някого, той никога няма да се признае за виновен.

9. Той обича да упражнява контрол – върху другите, което е по-страшно. Иска всичко веднага, без значение каква цена трябва да заплати за това. Би предал и най-близките си, за да постигне целта си.

10.Той е приятел само на думи – той е до вас, само когато всичко ви е наред. В същото време, изисква вие да му бъдете подкрепа в най-тежките моменти. Това не е приятел, а използвач.

11.Той не е широкоскроен спрямо хората – съди ги според етническа принадлежност, пол, произход и т.н. Абсолютен расист във всяко отношение.

12. Не познава граници – прави каквото иска, когато поиска. Може да бъде истински натрапник, когато иска да се възползва от вас по някакъв начин. Стойте далеч от такива хора.

13. Изкусен манипулатор – той се държи мило и загрижено само когато иска нещо. За да получи нещо от вас е готов на всичко. В случай че реши да ви помогне за нещо, то след това задължително ще иска услуга в замяна.

14.Радва се на конфликтите – обича да ги създава, да ги наблюдава и да участва в тях.

15. Потъпква достойнството ви – кара ви да се чувствате недостойна личност. Потъпква достойнството ви, пречи да самочувствието ви и ви създава безпричинни комплекси. Всъщност, просто избива своите.

16. Притежава множество маски – и ги сменя непрекъснато, според кашата, която иска да забърка.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Най-четени

- Advertisment -