Под знака на меланхолията: 5-те зодии, най-склонни към депресия

Риби: Управлявани са от Нептун – планетата на мечтите, илюзиите и духовното просветление. Рибите са воден знак, емоционален и интуитивен, с богат вътрешен свят. Тяхната емпатия е безгранична, което често ги прави уязвими от емоционални проблеми.

Склонността им да абсорбират чуждите емоции може да ги натовари и да доведе до чувство на загуба на лични граници и идентичност. Рибите често се потапят в света на фантазиите, за да избягат от реалността, което понякога води до чувство на дезориентация и депресия, когато се завърнат в по-суровите аспекти на ежедневието.

Скорпион: Скорпионите са още един воден знак, но за разлика от Рибите, те са управлявани от Марс и Плутон, планетите на войната, трансформацията и подземния свят. Те имат изключителна дълбочина на чувствата и често навлизат в тъмните кътчета на човешката психика. Това може да доведе до изключителни психически напрежения и склонност към депресивни състояния, особено когато те са изправени пред предателства или загуби.

Козирог: Козирогът е земен знак, управляван от Сатурн, планетата на ограниченията, дисциплината и времето. Козирозите са известни с тяхната работоспособност, амбиция и стремеж към постижения, но тази постоянна насоченост към успеха често идва с цената на емоционалното благополучие.

Те могат да бъдат много критични към себе си и към другите, което води до натрупване на вътрешни напрежения и чувство за неудовлетвореност. Тежестта на отговорността и страхът от неуспех често кара Козирога да изпада в меланхолия и песимизъм.

Рак: Управляван от Луната и символ на емоцията, Ракът е много чувствителна натура. Този воден знак е изключително свързан със семейството и дома, но тяхната привързаност често се трансформира в страх от отхвърляне и загуба.

Техният страх от изоставяне може да доведе до вътрешни конфликти и чувство на депресия, когато се чувстват неразбрани или пренебрегнати от любимите си хора. Ракът може да се затвори в себе си, което усилва тези тенденции.

Дева: Девата, земен знак управляван от Меркурий, планетата на комуникацията и анализа, е перфекционист по природа. Тяхната прекомерна аналитичност и стремеж към усъвършенстване могат да бъдат източник на значително самокритичност и вътрешно недоволство.

Това отношение често ги изправя пред реалността на несъвършенството на човешката природа, водещо до усещане за разочарование и депресивни настроения, когато нещата не вървят според техните високи стандарти.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Най-четени

- Advertisment -