Законът на Вселената: Всеки, който обича, се връща

Защо човек, който ви е отхвърлил, продължава да прави опити да възстанови комуникацията?

Всичко зависи от самата раздяла. Факт е, че от разстояние вашата важност почти винаги малко се увеличава. Това се дължи преди всичко на факта, че в момента на раздялата вашият образ за човек е обезценен, но в главата на всеки човек винаги има два образа – обезценен и идеализиран. Вторият е този, който е бил по време на влюбването.

Много преди раздялата вашият образ е започнал постепенно да се обезценява. И само негативността е свързвала двама ви. Партньорът първо превключва вниманието си, след това започва да се отегчава от вас. Ако се опитате да го задържите, става агресивен. Във вас вижда само недостатъци.

И така,  след раздяла, ако сте успели да пуснете човека да си отиде, вашият образ вече не оказва натиск върху него, така че човекът започва да си спомня и всички добри неща, които са се случили във връзката.

И тогава започва да се отнася неутрално към вас – дори започвате малко да му липсвате. Но най-важното нещо, което той изпитва, е съжалението към вас, съчетано с благодарност за това, че сте го обичали.

Почти всеки, който ви напусне, ако го оставите да върви повече или по-малко самостоятелно не се намесвате, в крайна сметка се връща.

Хората, които са били оставени във връзките, описвайки своите истории, често споделят, че разбират какво правят, но им е много трудно да устоят да пишат на бившия партньор.

Обикновено този контакт започва с нещо много просто и несвързано с взаимоотношения – те се абонират за вашия канал, питат как се справяте, интересуват се от нещо външно, изпращат обща снимка…

Те не искат да ви кажат нищо конкретно в този момент, но искат да почувстват емоционална връзка с вас. Искат да видят поне някаква обратна връзка – да усетят, че съществувате…

Определено ще си помислите, че човекът е осъзнал всичко и намеква за възстановяване на връзката. Това е фундаментално погрешно.

Защото човекът, който ви е напуснал, ви пише, защото „вижда картини“ в главата си. Те са свързани с това колко зле се чувствате без него. И иска по някакъв начин да ви помогне да преодолеете раздялата.

Вашите илюзии ще ви кажат, че той моли да се върне и се страхува да не бъде отхвърлен от вас.

Човешката глупост под формата на илюзии постоянно се наказва. Ако сте изоставени, значи сте изоставени…

Ако не сте се отървали от глупостта, под формата на собствените си илюзии за голямата любов, ще покажете с целия си вид, че чакате и сте готови да продължите да гоните химера (обикновено до края на живота си ).

И това показва, че нямате самоуважение. А ако нямате самоуважение, тогава загубата на себе си не е грях. Само че по-късно ще съжалявате.

Ако ви напуснат, дори приятелските отношения не са от полза за вас. За вас това ще е ад, не приятелство…

Нещо като да ядеш огризки, да пиеш вино, разлято на масата. По този начин никога няма да получите уважението на човек. Това е абсолютно логично. Не можеш да загубиш себе си, а да станеш ценен за другите. Губейки себе си, се превръщате в нищожество за другите.

Ето защо недейте да събирате тези жалки трохи под формата на внимание от някой, който ги е изоставил и лакомо да ги тъпчете в устата си. Оставете трохите и кокалите на пода, за да ги ядат кучетата.

Ако не събирате трохи, другият човек разбира, че не ви трябват трохи. Разбира, че имате нужда само от неговата любов и може да запази всички подаяния за себе си. Тези, които се отказват, са толкова шокирани от това, че започват да пишат повече, понякога дори да се обаждат. За тях е много трудно да повярват, че можете да сте различни (не нищожество, а човек със себеуважение). Това е интересът към вас, който сами сте предизвикали с правилното си поведение.

В този момент се случва още нещо важно – другият човек престава да се страхува, че отново ще виснете на врата му в като мъртва тежест и ще го повлечете към дъното ( точно така му се е струвало по време на раздялата). И се случва Чудото.

Източник: happy-woman.bg

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Най-четени

- Advertisment -